Brussel viert Jaar van de Gastronomie
Na mode, design en stripverhalen draait dit jaar in Brussel alles rond eten en drinken. Onder de naam Brusselicious zet Visit Brussels de eetcultuur van de stad in de schijnwerpers. Publiekstrekker is ongetwijfeld de rijdende tram waarin je uren kunt dineren. Voor de gelegenheid werd het toestel helemaal omgebouwd tot een rijdend restaurant. De tram rijdt twee uur op verschillende trajecten door Brussel, op het menu zullen vooral lokale specialiteiten staan. Het Jaar van de Gastronomie moet vooral de gastronomische specialiteiten en streekproducten van Brussel in de verf zetten, zoals chocolade, frieten en bier. Ook alle kwaliteitsvolle restaurants worden gepromoot. Verder in het fijnproeversjaar zijn er nog verschillende activiteiten. Elke zondag van mei tot september is er een gezinspicknick, telkens in een ander park van het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest. De rondreizende finale van de prestigieuze gastronomiewedstrijd Bocuse d'Or komt langs in Brussel. In september is er een Brusselicious Festival. En op de Biermondial in november verkiest een internationale jury het beste bier ter wereld.