Brusselicious: Het Toots Thielemans Diner

woensdag, 17 oktober, 2012 - 11:40

2012 is ook het jaar van Toots Thielemans. Op donderdag 25 oktober 2012 hebben Brusselicious en VISITBRUSSELS het genoegen u het voorlaatste themadiner van het jaar voor te stellen.

Om de negentig lentes van Toots Thielemans te vieren en hulde te brengen aan deze grote jazzmuzikant organiseert het team van Brusselicious een uniek concertdiner. Aansluitend bij de tentoonstelling rond de grote Toots spelen zijn muzikanten 'live' zijn favoriete deuntjes in een verrassend decor in hartje Brussel, het TOOTS THEATRE, in het Vanderborghtgebouw.

Voor wie zich aangetrokken voelt tot leven en lied van deze buitengewone persoonlijkheid is dit een uitgelezen gelegenheid:
Vanaf 18u45: bezoek aan de tentoonstelling 'Toots 90' met een heerlijke cocktail in de hand.
Om 20u00: afspraak in het Toots Café voor het concertdiner.  Daar staan op het menu de lievelingsgerechten van onze nationale ster, een lekkerbek overigens. Muzikale omlijsting door Karel Boehlee op piano, Hans Van Oosterhout op percussie en Bart Denolf op bas.

Toots Thielemans wordt op 29 april 1922 geboren in de Marollen en speelt als driejarige al accordeon.  Jarenlang is de mondharmonica voor hem slechts een hobby.  Toots ontdekt tijdens de Tweede Wereldoorlog de jazz en leert gitaar spelen. Dit blijft zijn hele carrière lang zijn lievelingsinstrument.  Al meerdere tientallen jaren is Toots de onbetwiste referentie van de mondharmonica, met onder meer de iconische compositie ‘Bluesette’.

PRAKTISCH
Het Toots Thielemans Diner. Donderdag 25 oktober 2012 vanaf 18u45 in het Vanderborghtgebouw, Schildknaapstraat 50 te 1000 Brussel. Toegang: 69€ voor het hele avondprogramma. RESERVEREN voor diner via www.brusselicious.be.