Brusselicious: Slow Food diner

donderdag, 13 september, 2012 - 11:07

Het team van Brusselicious zorgt voor meer dan gewoon een etentje. Ze brengen een nooit vertoond evenement op een uitzonderlijke locatie waarvoor ze producenten, restauranthouders, wijnbouwers en vele andere krachten samenbrengen die zich inzetten voor “GOEDE, ZUIVERE EN RECHTVAARDIGE” voeding en landbouw.

Slow Food is een internationale beweging die in 1986 in Italië is ontstaan en een lans breekt voor tafelcultuur, gezelligheid, smaakopvoeding, respect voor het leefmilieu en voor de levende wereld, het behoud van de biodiversiteit, de verdediging en de rechtvaardige verloning van producenten, de bescherming van het culinair erfgoed...

Een diner volgens de beginselen van deze filosofie past per definitie in de programmering van dit jaar van de Gastronomie 2012.

Vijf geëngageerde koks die zich door de producenten van hun producten laten vergezellen, stelden voor u een smakelijk en verrassend menu samen !...

Creativiteit, smaak, kwaliteit en gezondheid staan op donderdag 20 september vanaf 17u30 centraal.

OP HET PROGRAMMA

Vanaf 17u30

Als aanzet wordt u een "so slow afterwork" aperitief aangeboden. Wanneer de Biomarkt van de Huidevettersstraat de deuren opent, maakt u kennis met de kleine bio-boeren van bij ons. Als u aankopen doet, is een specifieke koelruimte voorzien waar u de producten nadien gewoon kunt ophalen.

Om 18u00 deelt Eric Boschman met u zijn passie voor wijn in het gezelschap van wijnbouwers uit onze contreien. Voor de nieuwsgierigen is er een kookdemonstratie rond  het ei code 0 versus 3 !

Bent u avontuurlijk aangelegd, neem dan gerust deel aan de workshop "Cuisine Buissonnière", een culinaire ontdekkingsreis langs bloemen, wilde planten en vergeten groenten…(enkel na reservering).

Om 19u30 vertellen de chefs u met enthousiasme de geheimen van de creaties die ze u voorzetten,

  • C H E Z  J O S Y - Joëlle Vandenbemden & Sylvie Desoer, serveren u een fris en groen hapje vooraf, in samenwerking met Toubio uit Wanfercée-Baulet.
  • L E  N O T O S - Constantin Erinkoglou brengt zijn elegante voorgerecht op tafel op basis van rauwe melkproducten afkomstig van de boerderij Montplainchamps in Neufchâteau.
  • L E  M E S S - Marie-Pascale Van Hamme & Fabian Beeckman zorgen voor een creatie van de zee, rechtstreeks afkomstig van de vismijn van Zeebrugge.
  • L E  C H A L E T  D E  L A  F O R E T - Pascal Devalkeneer maakt een bio-lam klaar dat is geboren en opgegroeid op de boerderij Belle-Vue in de Gaumestreek.
  • L A  B U V E T T E  D U  C A F E  D E S  S P O R E S - Nicolas Scheidt sluit de gastronomische avond af met een creatief dessert op basis van geuze Cantillon.
  • Ten slotte ook een woord van dank voor LE C H A L E T  R O B I N S O N dat zorgt voor een laatste zoetje afkomstig van de kaasmakerij Walschot in Beersel.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer ? Donderdag 20 september 2012

Waar ? Atelier des Tanneurs – Huidevettersstraat 58-62 te 1000 Brussel

Prijs? 59 €, waarin alle degustaties, de maaltijd, een Brussels bier, twee glazen biowijn, de slow coffee en nog andere verrassingen begrepen zijn…

Aanvangsuur ? Vanaf 17u30

HOE RESERVEREN ?

Diner ? via de website www.brusselicious.be

De workshop "Cuisine Buissonnière" ? via de website www.proefbrussel.be