Brussels Beer Challenge 2014: blijven de Belgische bieren top?

woensdag, 17 september, 2014 - 13:46

Wie Leuven zegt, zegt bier. AB Inbev met Stella Artois is er alomtegenwoordig en het ganse jaar door kan je niet om het rode logo met de witte letters heen. Van 30 oktober tot 2 novembers hebben bierliefhebbers nog een extra reden om naar die stad aan Demer af te zakken.

Meer dan 750 bieren zullen door een internationale jury geproefd worden. Alle bieren worden verdeeld volgens origine, typiciteit en stijl. Per categorie wordt een bronzen, zilveren en gouden medaille uitgereikt. Vorig jaar gingen zowel bekende Belgische bieren (o.a. Gulden Draak, Estaminet en Brugse Zot Blond) als minder bekende Belgische bieren (o.a. Broeder Jacob Double Port, Biir White Ipa en Saison Cazeau) aan de haal met de eerste plaats in hun categorie. De Belgische bieren verzamelden in totaal 42 medailles. Hoe trots we ook op onze eigen bieren mogen zijn, het buitenland liet zich niet doen. Vooral de Amerikaanse en Duitse brouwers legden ons het vuur aan de schenen. Zal het de Belgische brouwers opnieuw lukken om al die prijzen binnen te halen? Je komt het te weten op zondag 2 november tijdens de Brussels Beer Challenge.

 

 

Naast deze wedstrijd vindt er tijdens die driedaagse in Leuven ook een bierfestijn plaats: het Leuven Bier Festival. Dit is een initiatief van De Hoorn Events ism met stad Leuven. Het doel is om een ‘jonge en frisse bierbeurs’ op de kaart zetten, waarbij het ontdekken van unieke internationale en bijzondere lokale bieren centraal staat. Verder staan er tastings, demonstraties, workshops en een diner met aangepaste bieren door Jeroen De Pauw op het programma.

Meer info: Leuven Bier Festival en Brussels Beer Challenge