Brussels Beer Challenge: België zet zijn titel 'wereldkampioen in het bierbrouwen' op het spel!

dinsdag, 30 oktober, 2012 - 15:37

De Brussels Beer Challenge is:

  • Een internationale wedstrijd die ontstond onder impuls van Brusselicious, in het kader van het Gastronomisch Jaar 2012 in Brussel.
  • 50 professionele en internationale juryleden (journalisten en auteurs; hun namen werden bij lottrekking bepaald). Ze zullen elkaar treffen in Hotel Radisson Blu voor de proeverijen.
  • 15 deelnemende landen: Duitsland, België, Brazilië, Canada, Denemarken, de Verenigde Staten, Estland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Japan, Monaco, Nederland, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk.
  • België zal vertegenwoordigd worden door niet minder dan 60 brouwerijen, 50 brouwerijen komen van over de Grote Plas.
  • Er zullen in totaal 500 proefstalen gedegusteerd worden over 2 ochtendsessies. De stalen worden verdeeld over
    8 types (Pale-Ale, Dark-Ale, Red Ale, Lager, Stout/Porter, Wheat, Flavoured beer, Speciality beer) en nog eens onderverdeeld in 50 categorieën: o.a. Lambic, abdijbieren, chocoladebieren,…
  • Op de twee proefdagen zullen aan de grote winnaars van iedere categorie gouden, zilveren en bronzen medailles worden toegekend. Zal België zijn aura behouden?

Eén ding is zeker, de gelauwerde bieren zullen kunnen genieten van een internationale media-aandacht en dito erkenning. De uitgereikte onderscheidingen vormen een krachtig marketinginstrument. Brouwers die de uitdaging aangingen om proefstalen voor te leggen aan een internationale en gereputeerde jury, kunnen rekenen op het veroveren van nieuwe afzetmarkten via de Brussels Beer Challenge.

Een waardig randprogramma

Een driedaags programma rond het bier, met proeverijen in de voormiddag en geleide bezoeken aan typische Belgische brouwerijen in de namiddag. Een 'Masterclass' wordt in de flow van het evenement georganiseerd. Het vindt plaats op zondag 4 november in het Radisson Blu te Brussel, zowel voor de liefhebbers als voor de professionelen van de
sector. Op die manier wordt dan ook nog eens het didactische en pedagogische karakter van dit gloednieuw evenement
aangetoond. Thema: «Cross Influences between Belgian and American brewers»

Bekendmaking van de resultaten op zondag om 12.30 u in het Radisson Blu, Brussel.