BV’s koken voor hun mama in De Keuken van Sofie

vrijdag, 29 april, 2016 - 10:56

Maandagavond kook ik met een presentatrice die net zelf mama werd: Dina Tersago! Dina’s mama Ivette eet heel gezond. Vooral de Thaise keuken vindt ze heerlijk. Dina en ik verrassen haar met een volkorenpasta met zalm, kokos en krokante Italiaanse pancetta. Wanneer mama Ivette erbij komt om te proeven is meteen duidelijk van wie Dina haar vlotte babbel meekreeg!

Dinsdag is het de beurt aan acteur en zanger Jelle Cleymans. Zijn mama, actrice Karin Jacobs, eet geen vlees. Ze is o.a. verzot op zeewier, terwijl Jelle dat net écht niet lekker vindt. Samen maken we gemarineerde zeebaars met zeewier, limoen, avocado en rode biet. Karin is in de wolken, maar geldt dat ook voor Jelle?

 

 

 

Daarna kook ik met de koningin van het levenslied: Laura Lynn! Haar mama Kristine is enerzijds een rasechte zoetekauw en anderzijds verzot op uitgebreid aperitieven met hapjes. We maken haar mama dubbel gelukkig met zowel zoete als hartige aperitiefhapjes.

 

 

 

Donderdagavond zoek ik de buitenlandse keuken op met een Spaans-Belgische zangeres aan mijn zijde: Belle Perez! Haar mama Julia is zoals iedere rasechte Spaanse verzot op paella. Met een reuze paella pan in de aanslag en een rosé Sangria als extraatje weten we op voorhand al dat we zullen scoren wanneer ‘special guest’ mama Julia binnenkomt.

 

 

 

Vrijdagavond maak ik een nostalgie-gerecht met presentatrice Katja Retsin. Katja en haar ouders wonen in een kangoeroewoning. Katja’s mama Claire houdt van zoetigheden. Ze is verzot op pudding met petit beurre koekjes en muizenstrontjes… dat maakte hààr moeder vaak klaar vroeger en laatst zei ze dat ze dat graag nog eens opnieuw zou eten… Wij maken een versie met chocoladepudding én drinken er zelfgemaakte lassi bij, een yoghurtdrank.

 

 

Aan alle mama's: alvast een hele fijne Moederdag!

 

X Sofie

 

Maandag: pasta met zalm, kokos en pancetta (Dina Tersago)

Dinsdag: gemarineerde zeebaars met avocado en rode biet (Jelle Cleymans)

Woensdag: hartige en zoete aperitiefhapjes (Laura Lynn)

Donderdag: paella en rosé sangria (Belle Perez)

Vrijdag: laagjespudding met koekjes (Katja Retsin)