Carl Van Droogenbroeck verdedigt België op internationale finale World Class

vrijdag, 31 mei, 2013 - 11:47

Eén ding waar Carl Van Droogenbroeck al zeker van is en absoluut fier mag op zijn is dat hij zichzelf de beste barman van België mag noemen. Tijdens de Europese finale van Diageo World Class moest hij het opnemen tegen Jeroen Van Hecke van L’Apereau in drie bikkelharde uitdagingen.

De eerste proef was een Retro-Chic Speed Challenge, waarbij de bartenders acht minuten tijd kregen om zes cocktailklassiekers te maken met de producten en glazen die ze ter beschikking kregen. Tijdens de tweede proef 'De Cannes Red Carpet' moesten ze een eigen creatie van een cocktail en een bottle serve(een unieke manier van schenken om de sterke drank het best tot uiting te laten komen)bereiden, geïnspireerd op een schrijver, regisseur of filmster of iemand die ooit op de rode lopen van het filmfestival van Cannes schitterde. En of dit nog niet voldoende was, was er nog een derde opdracht 'Bartender-Barchef' waarin de bartenders de opdracht kregen twee cocktails te maken die passen bij een gerecht. Het ene gerecht konden de bartenders kiezen uit een lijst die ze op voorhand kregen, het andere gerecht kregen ze pas op de dag zelf meegedeeld.

De bartenders kregen telkens punten op techniek, presentatie, creativiteit, smaak en balans en het tot uiting komen van de sterke drank. Uiteindelijk kwam Carl van Droogenbroek als winnaar uit de bus. Hij mag het in juli opnemen tegen 13 andere Europese finalisten.

Wil jij de finalisten volgen tijdens hun exclusieve Azamara Club Cruise langs de Franse Rivièra en de kust van Spanje ? Dan kan dat hier.