Carl Van Droogenbroeck wint World Class Competion!

dinsdag, 7 mei, 2013 - 16:26

Zeven Belgische barmannen namen deel aan de World Clas Competition, een preselectie voor de Europese finale van World Class.

Vooraleer zij van start konden gaan met het maken van enkele verrassende en heerlijke cocktails werden zij onderworpen aan een theoretische test, hierbij testte men de kennis over de geschiedenis van cocktails bij de deelnemers.

Daarna was het tijd voor actie...! Iedere kandidaat ging om de beurt aan de slag met het maken van hun eigen creatie, de cocktail waarmee ze zich zelf hebben kunnen selecteren voor de preselectie.

Daarna kregen de deelnemers 12 minuten de kans om ingrediënten bijeen te verzamelen in de shop waarmee zij twee cocktails zouden maken, een classic en een eigen creatie!

Op het einde van de dag werd de winnaar bekend gemaakt, Carl Van Droogenbroeck (Cocktails at Nine)! Plaats twee was voor Dries Botty (L'apereau) en Dieter van Roy (Josephine's) werd knap derde. Carl Van Droogenbos mag samen met Jeroen van Hecke (die eerder al geselecteerd was) deelnemen aan de Europese finale van World Class, die zal plaatsvinden op 28 en 29 mei in Madrid.

Wil je meer te weten komen over dit evenement? Lees hier de uitgebreide beschrijving over de World Class Competion.