Cath Luyten kookt erop los in De Keuken van Sofie

maandag, 22 februari, 2016 - 15:17

Caths grootmoeder was kokkin voor een adellijke familie. Ze kon als geen ander koken voor grote groepen. Wanneer het des huizes Luyten feest was, maakte ‘moeke’ meestal kervelsoep. Cath en ik starten daarom op maandag met een heerlijke kervelsoep, maar geven er een hedendaagse twist aan met avocado.

Dinsdag ben ik verrast wanneer ik hoor dat Cath geen vis lust. Daar wil ik dringend verandering in brengen met een fris lentegerecht: roggevleugel met een smeuïge witloof- en veldslastoemp. De spanning stijgt wanneer we aan tafel zitten… zal ze het lusten of niet?

Woensdag staat Caths lievelingsgerecht op het menu: raclette. We maken er een overheerlijke kruidenboter bij en een pittige venkel-peer salade.

 

 

 

Cath heeft als reporter al enorm veel gereisd, zo is ze verzot op Oosterse streetfood.Donderdagavond maken we onze eigen dumplings klaar. Wanneer het bamboemandje op tafel staat, glundert Cath van geluk. We klinken op het resultaat met een cocktail op basis van gin en sake.

We zetten het weekend in met een frisse citrussalade met yoghurtdip. En omdat Pasen voor de deur staat, toon ik haar hoe je in een-twee-drie gevulde chocolade eieren klaarmaakt. Wanneer ik Cath gulzige happen zie nemen, weet ik zeker dat ze met een brede glimlach het weekend tegemoet gaat!

 

Veel kijk- en kookplezier & vrolijk Pasen!

X Sofie

 

  • Maandag: Kervelsoep met balletjes, croutons & avocado
  • Dinsdag: Roggevleugel met witloof-en veldslastoemp
  • Woensdag: Raclette met kruidenboter en venkelsalade
  • Donderdag: Dumplings
  • Vrijdag: Citrussalade met platbrood & chocolade eieren