Champagne uitschenken

maandag, 30 december, 2013 - 13:36
  • Haal de folie rond de kurk van de fles eraf.
  • Het is niet nodig om het ijzeren omhulsel meteen van de fles te halen. Zet je hand op het ijzeren omhulsel en maak het rustig los zodat de fles klaar is om te ontkurken.
  • Neem de fles onderaan vast met één hand en hou je andere hand nog steeds op de kurk.
  • Maak een draaiende beweging met de fles en niet met de kurk. Doe dit tot je voelt dat de kurk mooi loskomt.
  • Onkurk de fles met een klein plofje. Wanneer je dit doet met een harde knal, ontsnapt meteen al het koolzuur en zal de champagne maar half zo goed zijn.
  • Neem je glas een klein beetje schuin in je hand. Hou je fles in een hoek van 45° en schenk de champagne heel rustig in het glas.
  • Geniet van een perfect uitgeschonken glas champagne!!