Chefs op Instagram

maandag, 22 juli, 2013 - 11:45

Instagram is dan ook razend populair bij foodies. Ze nemen dagelijks foto’s van wat ze seconden later zullen naar binnen werken. Vaak om van te watertanden, hoewel je je soms ook afvraagt of je die instagrammers in kwestie zichzelf ondertussen nog geen indegestie hebben gegeten.

Een leuk vervolg op deze #foodstagrams zijn de chefs. Vele bekende chefs hebben ondertussen een eigen Instagram-account, waarop ze hun overheerlijke gerechten posten, unieke foto’s van verse producten die ze binnenkrijgen, en soms zelfs een inkijkje in hun privéleven. Uiteraard zijn wij fan!

Sinds kort kan je op Instagram ook korte filmpjes posten, een functie waarvan de chefs ook gretig gebruik maken. Zo tonen ze bijvoorbeeld hoe ze een bord dresseren. Erg leuk om zien!

Hierbij een overzichtje van onze favoriete instagrammende chefs:

@jamieoliver
The naked chef was er als de kippen bij en moet dan ook zowat de meest populaire chef op Instagram zijn, met maar liefst 1,2 miljoen volgers! Foto’s van zijn eigen gerechten, projecten waar hij aan werkt, en leuke selfies (zelfportretten). Hoe meer, hoe liever, Jamie!

@reneredzepinoma
Voormalig- en nu vice-beste chef van de wereld Rene Redzepi geeft een unieke inkijk in zijn Noma. Foto’s van gigantische langoustines en zee-egels, lamskloten, kwade zeeslakken én prachtige bordjes, het kan allemaal voor deze enfant terrible van de Nordic cuisine.

@gertdemangeleer
Op naar eigen bodem met niemand minder dan driesterrenchef Gert De Mangeleer. Zinnenstrelende gerechtjes, sfeer in de keuken, sportieve prestaties en zijn kinderen zijn Gert’s favoriete onderwerpen.

@benobernie
Sterrenchef Benoit De Witte post prachtige gerechtjes (we weten het, we vallen in herhaling), en wist ons ook erg jaloers te maken met live berichten vanop het culinaire event Gelinaz in Gent.

@tomvanlysebettens
Jonge chef van één van onze favoriete plekjes in Gent Coeur d’Artichaut. Er lijkt daar heel wat afgelachen te worden in de keuken, en Tom wist ons als eerste te verrassen met een filmpje van een borddressering. Dat filmpje kan je hier bekijken.

@mbeudaert
Sommige chefs maken ons ook ronduit nieuwsgierig, zoals Matthieu Beudaert van Table d’Amis in Kortrijk. Zoals met ‘soufflé van zonnewortel’, of ‘some great, great onions’. Dat wil je toch gewoon ook zelf uitproberen?

@jerremeus
Jeroen Meus is met zijn bijna 12.000 volgers ongetwijfeld de populairste Vlaamse chef op Instagram. Veel gerechten post hij niet, maar wel een kijkje achter de schermen van Dagelijkse Kost, veel foto’s van zoontje Georges, en af en toe een mopje.

@pastrypikkes 
Meer inkijk in de keuken van Luzine krijg je via Jeroen Meus’ chef pattisier Pieter De Volder. Om spontaan zin in zoet van te krijgen!

@mitchcoldenhoff
Mitch Coldenhoff is geen onbekende voor VTM-kijkers. We konden hem regelmatig aan de flank van Piet Huysentruyt zien. Hij is al enkele malen chef in de Tour de France geweest, en deze zomer is hij chef in pop-up restaurant Skybar in Antwerpen.

@bogaertje
Gilles is sous-chef in restaurant j.e.f. in Gent van Flemish Foodie Jason Blanckaert. Hij post gerechten om van te watertanden in de typische Flemish Foodie-stijl.

@dierendonck
 
Hendrick Dierendonck is dan wel geen chef, maar als slager en ‘hofleverancier’ van Sergio Herman en Kobe Desramaults verdient hij zeker een plaatsje in ons lijstje! Prachtige stukken vlees, artisanaal gerijpt zijn schitterende propaganda voor de mooie stiel die slager zijn is.

VTM Koken zit trouwens sinds enkele weken ook op instagram, en daar delen we graag de laatste nieuwtjes, culinaire uitstapjes en nieuwe producten met jullie! Volgen is de boodschap ;-).

Ontbreken er nog chefs? Laat het ons weten in de comments hier onderaan!