Cocktail Hour

Cocktail Hour
vrijdag, 29 december, 2017 - 11:09

Traditioneel toasten we om middernacht met een glaasje bubbels. Je kan je gasten ook verrassen met een huisgemaakte cocktail. We selecteerden enkele bijzondere klassiekers en meer gedurfde combinaties op basis van wodka, gin, rum en whisky. Schol op 2018! 

Wodka

Dé klassieker met wodka is de Moscow Mule. 

Roze glaasjes op tafel met deze Russische "Raspberryoska".

Een bijzondere combinatie met limoncello en fris appel, citroen - en limoensap: Cocktail n°9.  

Gin

Er was de laatste jaren een echte gin-hype, zoveel verschillende soorten ginen bijhorende tonics om uit te kiezen! 

Probeer ook eens een Gin Fizz of ken je de Gin Atomic² al? Vul een glas met ijsblokjes. Doe 10 blaadjes basilicum, 5 cl gin, 2,5 cl vlierbloesemsiroop , 2 cl citroensap en enkel druppels orange bitters in de shaker en vul op met ijsblokjes. Shake krachtig, strain in het glas en werk af met tonic. 

De favoriet van velen is de Dry Martini, in het mooie, elegante glas. Voel je voor een avond een superstar met deze cocktail. 

Rum

Maar 3 ingrediënten voor deze heerlijke godendrank? Ja, echt waar. De Dark 'n Stormy maak je met een goede kwaliteit rum, gemberbier en een schijfje limoen. Proost!

Probeer ook eens deze versie: vul de shaker voor de helft met ijsblokjes, voeg 4 cl rum, 2 cl vlierbloesemlikeur, 4 cl vers sinaasappelsap en 1cl limoensap tpe. Shake en strain boven een met gecrushed ijs gevuld cocktailglas. Werk af met een partje limoen. 

Een cocktail met de naam Between the sheets kan toch alleen maar lekker zijn? 

Whisky 

Puur blijft whisky natuurlijk het allerlekkerst maar een Old Fashioned  smaakt altijd!