Cocktails en stoeftaart met Showbizz Bart in de Keuken van Sofie

donderdag, 24 april, 2014 - 10:46

Bart begint de week op maandag 28 april met het gerecht dat hij associeert met zijn kindertijd: parelhoen met druiven, portosaus, bieslook en kroketjes. Dat kan zijn moeder volgens hem immers als de beste klaarmaken. Met haar eigen versie van het gerecht probeert Sofie hem terug te veren naar de tijd dat Showbizz Bart nog gewoon Bartje was. 

De Keuken van Sofie, van maandag 28 april tem vrijdag 2 mei 2014 om<br />
18.05 bij VTM. De Keuken van Sofie, van maandag 28 april tem vrijdag 2 mei 2014 om<br />
18.05 bij VTM.

Bart geraakte ooit tot in de halve finale van Masterchef, maar door de tijdsdruk maakte hij toen zwezeriken klaar die eerder naar kauwgum smaakten. Sindsdien heeft hij een flinke kater overgehouden aan zwezeriken. Aangezien Showbizz Bart er prat op gaat dat hij werkelijk alles lust, besluit Sofie dan maar om hem over zijn zwezeriken-trauma te helpen. Op dinsdag 29 april leert ze hem hoe zo’n ‘misbaksel’ in de toekomst te voorkomen. 

Hoewel het buitenlandse recept meestal pas voor donderdag is, wanen Sofie en Bart zich op woensdag 30 april al in de Libanese keuken voor Barts lievelingsgerecht. Tijdens een reis in Jordanië volgde hij een workshop Libanese keuken en sindsdien is hij verzot op Libanese tabouleh. Sofie brengt hem in de zevende hemel met haar versie met platte kaas en amandelkoekjes. Bart staat erop om zelf de amandelkoekjes te spuiten, wat je kan zien aan de bizarre vorm bij het eindresultaat…

De Keuken van Sofie, van maandag 28 april tem vrijdag 2 mei 2014 om<br />
18.05 bij VTM. De Keuken van Sofie, van maandag 28 april tem vrijdag 2 mei 2014 om<br />
18.05 bij VTM.

Na de Libanese keuken op woensdag, gaat Showbizz Bart voor de Portugese keuken op donderdag  1 mei. In Lissabon ontdekte hij een klein winkeltje waar  hij voor het eerst de verrukkelijke pasteis de Belem proefde. Bart is een echte zoetebek en was meteen verkocht voor de pastei. Het recept van deze Portugese lekkernij zou geheim zijn, maar Sofie probeert het toch te ontrafelen…

Om de week feestelijk af te sluiten op vrijdag 2 mei, maken Sofie en Showbizz Bart samen het dessert dat Bart echt op het lijf geschreven is: pronktaart, of een taart om mee uit te pakken. Bart heeft zich thuis ook al aan het bakken van zo’n “stoeftaart” gewaagd, maar hij wil van Sofie leren hoe hij ze nog indrukwekkender kan maken. Dé oplossing volgens Sofie: roomijs, meringue en marsepeinen roosjes.

DE KEUKEN VAN SOFIE, EEN HELE WEEK LANG:

Op maandag 28/04: Op Grootmoeders wijze - Parelhoen met druiven, portosaus, bieslook en kroketjes.

Op dinsdag 29/04: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Krokante zwezeriken met snijbonen en kaaspatatjes.

Op woensdag 30/04: Lievelingsgerecht - Libanese tabouleh met platte kaas en amandelkoekjes.

Op donderdag 01/05: Op reis - Pasteis de Belem.           

Op vrijdag 02/05: Zoete zonde - 'Stoeftaart' met roomijs, meringue en marsepeinen roosjes.

DE KEUKEN VAN SOFIE

 

Elke weekdag om 18.05 bij VTM