Cocktails shaken in de Cointreau Fizz Garden

Cointreau fizz garden logo
dinsdag, 16 april, 2013 - 13:21

Wij bij VTM Koken werden uitgenodigd voor een spectaculaire cocktailworkshop, gegeven door Fernando Castellon van bar expertise.

Starten doen we met een kleine geschiedenisles over de cocktail.. Zo komen we te weten dat de eerste cocktail ontstaan is 1800 en dat de manier waarop wij vandaag de dag een cocktail maken, dateert van 1872. Cointreau is ontstaan in de tijd dat sinaasappelsmaak heel populair was, toen deden mensen zelfs vaak wat sinaasappelolie bij hun water om het smaak te geven.  Hier heeft Cointreau slim op ingespeeld door een sterke drank op de markt te brengen met een sinaasappelsmaak, een groot succes!

Toen was het tijd voor actie, we begonnen met het maken van de basiscocktail, de Cointreau Fizz. Een pittige cocktail met limoen, Cointreau, ijsblokjes en bruiswater.  Hierbij werd ons uitgelegd dat het beter was om limoen te gebruiken in plaats van citroen, zo krijg je een evenwichtigere cocktail.

 

Vanuit deze basiscocktail kunnen er verschillende cocktails gemaakt worden. We begonnen met de Cointreau Fizz komkommer, door twee schijfjes komkommer toe te voegen aan de cocktail krijg je een subtiele, frisse komkommersmaak. Afwerken deden we met rood fruit voor een mooie kleur.

Daarna maakten we de Cointreau Fizz met granaatappel, een heerlijke frisse cocktail die bij iedereen duidelijk ook erg in de smaak viel.

Tot slot mochten we onze creativiteit de vrije loop laten gaan met een eigen cocktail. We stellen voor: de Cointreau Fizz aardbei met munt. Het is belangrijk de muntblaadjes een beetje te pletten, zodat de olie in de plant vrijkomt, hierdoor komt de muntsmaak beter tot zijn recht.

Zou jij graag de Cointreau Fizz Garden willen ontdekken? Dit kan! Je kan er nog terecht tot 21 april. Meer informatie over de locatie en de openingsuren kan je terugvinden op de website.