Confituur gezocht!

Confituur gezocht!
dinsdag, 24 juli, 2012 - 10:58

Met de lange zomer in het vooruitzicht en aardbeien, braambessen en sappige kersen in de winkelrekken of eigen moestuin, wordt vandaag het startschot gegeven voor de confiturenactie van de Week van de Smaak.

Confiturenmaakster Karen Depoorter, één van de boegbeelden van de Week van de Smaak, roept iedereen op om recepten en tips voor confituur in te dienen:

‘In mijn productieatelier Callas Confiture verwerk ik elke dag vers fruit, specerijen en kruiden tot een lekkere, smeuïge textuur. Ik heb intussen wel mijn tips and tricks, maar in Vlaanderen zit er ongetwijfeld nog heel wat confiturenwijsheid en -talent verscholen. Maak je zelf geregeld confituur? Heb je ergens een oud familierecept liggen? Wil je daarmee in een boek komen? Surf dan www.weekvandesmaak.be/oproep en stuur me jouw recept en foto door’.

De oproep gebeurt uiteraard niet zomaar: wie voor 7 september een origineel recept met foto instuurt, maakt kans om naast Karen te schitteren in ‘Onze Receptuur voor Confituur’,  een nieuw confiturenboek dat op 14 november, bij de start van de Week van de Smaak, wordt voorgesteld. Tiense Suiker ondersteunt de actie en geeft de  confiturenma(a)k(st)ers een extra stimulans:  het recept van de beste zomerconfituur zal in de lente 2013 op de pakjes Fijne Korrel van Tiense Suiker staan. De beste winterconfituur wordt uitgeroepen tot de confituur van de Week van de Smaak.

Met deze actie wil de Week van de Smaak, die dit jaar in het teken staat van de Smaak van Thuis, de traditie van het confituur maken onder de aandacht brengen en mensen stimuleren om thuis zelf aan de slag te gaan met fruit, groenten en kruiden van het seizoen.

Meer info op www.weekvandesmaak.be. Je vindt er meteen inspiratie voor jouw confituurrecept.