Crème de la crème van de Belgische gastronomie gehuldigd op Culinaria met de ‘Food Awards’

donderdag, 30 mei, 2013 - 15:55

De awards werden uitgereikt in 5 categorieën: ‘Jong talent’, ‘Buitengewone carrière’, ‘Beste kok’, ‘Beste uitheemse kok’ en ‘Beste sommelier’. De genomineerde werden gekozen door de culinaire redactie van Knack & Le Vif, onder peterschap van Yves Mattagne en Viki Geunes.

De eerste award, die van ‘Buitengewone carrière’, ging uit naar de man die al het langst in de keuken staat: Jacques Colemont van restaurant Figaro heeft er al een indrukwekkende culinaire carrière van 51 jaar opzitten, en denkt er nog niet aan om te stoppen. Yves Mattagne en Viki Geunes buigen diep voor deze man met echte passie voor het vak.

Na de ervaring komt het jong geweld, met dit jaar een verdiende award voor de 22-jarige Ludovic Vanackere van Atelier de Bossimé. Hij stampte zelf een succesvolle zaak uit de grond op zijn jeugdige leeftijd.

Ook met veel enthousiasme ontvangen Christophe Pauly en Chuck Tang, respectievelijk ‘Beste Kok’ en ‘Beste uitheemse kok’ hun award. Voor het emotionele moment van de award-uitreiking zorgt Sepideh Sedaghatnia, sommelier van restaurant ’t Zilte, die oprecht erg blij is als ‘Beste sommelier’ verkozen te worden.

Het volledige artikel van Knack Weekend vind je hier.