CuiZinneke, a taste of Brussels

woensdag, 18 juli, 2012 - 09:29

Fijnproevers kunnen op het plein terecht om kennis te maken met de internationale keuken en de plaatselijke delicatessen die Brussel rijk is. Meer dan 15 restaurants tonen er hun culinaire kunnen aan de hand van telkens meerdere hapjes, gaande van de betere Brusselse gastronomie over Griekse mezze tot Marokkaanse tajine, exquise Ethiopische lekkernijen en nog veel meer. Gourmet-liefhebbers van overal kunnen daarbij genieten van o.a. een smakelijke Geuze, een lekker Zinnebir of geestrijke drankjes van de hand van de bekende sommelier Andy De Brouwer.

De vzw Vrienden van de Vismet wil vooral de buurt rond de Vismarkt in de kijker zetten. Zij kiezen voor het gezellige plein tussen de Baksteenkaai en de Brandhoutkaai omdat het de ideale ontmoetingsplaats is voor verschillende culinaire culturen, gemeenschappen en ideeën. De eetcultuur is altijd belangrijk geweest in deze voormalige havenwijk, gekend voor zijn vele (vis)restaurants. Het is dan ook logisch dat CuiZinneke kenners én nieuwkomers via de maag probeert te verleiden.

Op het programma staan gourmet hapjes en drankjes, maar ook de omliggende winkels doen graag mee. Meester-chocolatier Blondeel maakt voor de gelegenheid CuiZinneke pralines, Comus & Gasterea biedt uitzonderlijk op zondag zijn artisanale ijs aan, en ook voor een vers gebrande koffie van gastronomisch niveau van de Or Espresso Bar kan u op de Vismet terecht.

Kortom, voor een zorgeloze zondag vol gastronomisch genot moet u op de Vismarkt zijn. Noteer 9 september alvast in uw agenda als u Brussel graag op een aangename en smakelijke manier wil leren kennen.