Culinair skiën of whiskycruise?

maandag, 5 december, 2011 - 10:01

We halen er onze neus voor op. En het gaat om meer dan de lokale keuken van het gastland proeven. Reizen gaat almaar vaker hand in hand met – all-in - culinaire hoogstandjes.
Zo kan je in februari en maart met P&O Ferries van Zeebrugge naar Hull, in het noorden van Engeland. Activiteit onderweg? Whisky proeven! Op de ferry houden specialisten lezingen en zijn er singlemaltproeverijen.
Ook sportieve reizigers worden niet aan hun culinaire lot overgelaten. Val Gardena, in de Italiaanse Dolomieten, pakt deze winter uit met een lekkere skitour. Tijdens je tour ski je 30 km langs lokale toprestaurants. In welke resto's je halt wil houden stippel je zelf uit met de hulp van de toeristische dienst. Maar niet alleen tijdens onze vakanties speelt gastronomie een belangrijke rol. Ook bij onze eerder 'doordeweekse' activiteiten krijgen we een lekker bordje gepresenteerd.
In Londen hebben ze deze trend helemaal begrepen. Vanaf januari kan je in de Whiteleys Odeon cinema genieten van volledige menu's samengesteld door de Britse chef Rowley Leigh. In de filmzaal komen tafels met 40 tot 50 plaatsen en de klanten hebben een knopje op hun stoel om de obers te roepen. Het concept bestaat al in 'Gold Class' cinema's in Australië en enkele Amerikaanse filmzalen, waar restaurantpersoneel de bioscoopgangers in de watten legt.