Culinaria 2014: een ongeziene gastronomische ervaring in Brussel

dinsdag, 13 mei, 2014 - 12:38

Voor zijn zesde verjaardag wil Culinaria terug naar de essentie van het gastronomische genoegen en deze editie op een retrolibertaire, vrolijke en ondeugende manier nieuw leven inblazen. Lachen bij een groots banket, een heerlijk product in dampende gerechten tot zijn recht laten komen, de zin voor een gezamenlijk, authentiek banket zal het hele jaar alomtegenwoordig zijn. Omdat samen eten het communicatiekanaal bij uitstek is, nodigen de chef-koks u graag uit voor een festijn zoals weleer met hun interpretaties van verfijnde overvloed, sauzen, zoete gebakjes, krokante bereidingen, generositeit en gezelligheid.

Van woensdag 21 mei tot zondag 25 mei 2014 slaat Culinaria zijn tenten op in Tours & Taxis dat voor de gelegenheid in een prachtig kleedje wordt gestoken. Vijf dagen lang kunnen gastronomieliefhebbers, fijnproevers, foodies, avonturiers en nieuwsgierigen bij Culinaria genieten van sterrengerechten, nieuwe workshops en overheerlijke ontdekkingen rond het thema 'Origineel Festijn’. Een niet te missen gastronomisch evenement, dus!

Elke dag zorgen Belgische sterrenchefs en jonge beloftevolle chef-koks voor een origineel gerecht dat op het thema geïnspireerd is. De fijnproever kan een hapje van een aankomend gastronomisch talent en 5 sterrengerechten uitkiezen. Daarna kiest hij uit het dessertenbuffet twee dessertcreaties van de hand van bekende chocolatiers en patissiers. Binnen dit thema van verfijnde overvloed zorgt Culinaria ook voor een prachtig buffet met Zwitserse kazen.

De deelnemende chef-koks gaan van ervaren rotten zoals Bart De Poorter (Pastorale **) e, Yves Mattagne (Sea Grill**) over toppatissiers zoals Pierre Marcolini en Marc Ducobu tot jonge beloftevolle chefs als Kenny Bernaerts en de broers Tavernier. 

Naast dineren, kan je ook bijleren en degusteren. Er zijn tal van workshops. Op het Foodiesquare leren bezoekers onder begeleiding van smaakspecialisten unieke producten proeven en hiermee werken. Culinaria organiseert eveneens een gourmetmarkt met talloze heerlijke specialiteiten en ambachtelijke producten om thuis nog te kunnen nagenieten. Kortom, Culinaria gaat voor een culinaire smaakvolle totaalbeleving.

Praktisch:

Waar: Tour & Taxis, Brussel

Data en openingsuren

• Woensdag 21 mei 2014: Van 19 u. tot 23 u. (avant-première)

• Donderdag 22 mei 2014: Van 18 u. tot 23 u.

• Vrijdag 23 mei 2014: Van 12 u. tot 16 u. en van 18 u. tot 23 u.

• Zaterdag 21 mei 2014: Van 18 u. tot 23 u.

 • Zondag 25 mei 2014: Van 12 u. tot 17 u.

Meer info over de tickets en het event, vind je op hun website.