Culinaria 2014, inderdaad een gastronomische ervaring

Culinaria 2014, inderdaad een gastronomische ervaring
zondag, 25 mei, 2014 - 19:35

Op zaterdagavond kregen een aantal van onze lezers de kans een workshop met de bekendste slager van het land Hendrik Dierendonck bij te wonen. Hij vertelde in geuren en kleuren over het slagersvak, toonde hen de geheimen van het laten rijpen en liet ze uiteraard ook proeven van alle lekkernijen. Een leerrijke start van wat een smakelijke avond zou worden. 


De zaal was ingericht als een feestelijke eetzaal. Overal stonden tafels versierd met kandelaars en kaarsen om het geheel de sfeer te geven van een waar eetfestijn. En een festijn, ja, dat was het...

Elk ieder kreeg de kans om een van de twee menu's af te werken. In de zaal stonden verschillende chefs met hun signature dish. De chefs waren zowel jong én beloftevol, bv. Kenny Bernaerts, als iets ouder en beroemd, bv. Bart De Poorter. Bij elk van de chefs kon je één gerechtje eten. Dit ging van een heerlijke tartaar van Italiaans rund, over tempura van garnaal tot verschillende bereidingen van speenvarken. Op Culinaria primeert de smaak. Dat mag duidelijk zijn. We hebben er niet slecht gegeten. Enkel lekker tot overheerlijk.


Naast hartige gerechten vielen er natuurlijk ook zoete parels te proeven. De bekende chocolatiers/patissiers Pierre Marcolini en Marc Ducobu toonden hun kunnen aan de hand van twee lekkere taartjes. 
Verder waren er op Culinaria verschillende workshops, zoals die met Dierendonck, een heuse food market en een uitgebreid kaasbuffet. 


Als doel stellen om het gastronomisch evenement van het jaar te zijn, is geen simpele doelstelling. Het voorbije weekend maakte Culinaira duidelijk dat ze hier toe in staat is. Zo werd het immers een gezellige avond vol heerlijke ontdekkingen en smaakvolle gerechten!

Op naar volgend jaar met hopelijk opnieuw een culinaire ervaring!