Davy De Pourcq wordt nieuwe chef Volta

maandag, 13 mei, 2013 - 11:41

Davy De Pourcq werkt al anderhalf jaar nauw samen met Olly Ceulenaere, wat maakt dat hij de uitgelezen kandidaat is om hem op te volgen. Continuïteit en kwaliteit zijn hiermee verzekerd, maar Davy krijgt natuurlijk ook de vrijheid om zijn eigen accenten aan te brengen. Ook bij hem zullen smaak en originaliteit aan de basis van zijn gerechten liggen.

Met Davy De Pourcq heeft Volta een waardige opvolger gevonden, zo deed hij onder meer ervaring op in restaurant Hof van Cleve, Oud Sluis en Auberge du Pêcheur.

In restaurant Volta krijgen groenten een belangrijke rol in de gerechten. Een aanpak waarvoor de zaak in de restaurantgids GaultMillau 2013 beloond werd met titel van “Beste Groenterestaurant van het land”. En er is meer, want Davy De Pourcq mag straks aan de slag met de eerste groenten en kruiden uit de onlangs in Zomergem-Beke aangelegde tuin.

Restaurant Volta is sinds eind 2010 gevestigd in een voormalig omvormingsstation aan de Nieuwewandeling in Gent en geeft uit op een groenzone. De nok van het gebouw is 12 meter hoog, wat bijdraagt aan het industriële karakter en de aparte sfeer van het restaurant. Volta beschikt eveneens over een bar, Accu (waar groepen vanaf tien personen in alle rust gescheiden kunnen eten of vergaderen) en een nieuw aangelegd terras dat perfect aansluit op de groene zone.

Voor meer informatie en reservatie kan je terecht op hun website.