De Beste Bartender van België? Jurgen Nobels!

De Beste Bartender van België? Jurgen Nobels!
dinsdag, 2 juni, 2015 - 14:00

Die tien finalisten, dat waren Jurgen Nobels (Gent), Ran Van Ongevalle (The Pharmacy, Knokke), Rahamat Naushad (Cocktails at Nine, Antwerpen), Bassche Didden (Dogma, Antwerpen), Dries Botty (Josephine’s, Antwerpen), Maurice Vroonen (Casbar, Sint-Truiden), Alexis Mosselmans (Odette en Ville, Brussel), Jim Geurts (Tripple J Bar, Bilzen), Hannes De Smedt  (Hertog Jan, Zedelgem) en Didier Van Den Broeck (Dogma, Antwerpen). 

 

 

Nadat hij eerder dit jaar ook de voorronde achter zijn naam schreef, won Jurgen Nobels gisteren in een spannende strijd de Belgische titel. Hiermee volgt Nobels de Knokse Hannah Van Ongevalle op en zal hij ons land vertegenwoordigen op de grote, internationale World Class finale in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Onder het toeziend oog van de vierkoppige jury (Spike Marchant, Carl Van Droogenbroeck, Rolf Schollaert en Geert Van Der Bruggen) en luid aangemoedigd door het talrijk opgekomen publiek walsten de kandidaten door de verschillende opgelegde proeven. Starten deden ze met en ‘Reserve Brands Quiz’, gevolgd door een ‘Spirit Tasting’. Daarna was het tijd voor de ‘Speed & Balance Challenge’ waarin de kandidaten 5 minuten kregen om 4 verschillende cocktails te bereiden.

Na de pauze werd het deelnemersveld gehalveerd en bleven Ran Van Ongevalle, Didier Van Den Broeck, Dries Botty, Jurgen Nobels en Hannes De Smedt over in de arena, waar ze onderworpen werden aan de ‘Mystery Box Challenge’. Ran, Dries en Jurgen wisten de jury het meest te charmeren, waarna de razend spannende finale met deze drie klasbakken werd aangevat. Botty ging aan de slag met Ketel One Vodka, Nobels toverde een zelf gebrouwen bier uit de coulissen en Van Ongevalle liet zich flankeren door de sous-chef van De Kromme Watergang. Drie sterke presentaties waarbij Jurgen Nobels aan het langste eind trok.

België is een broeihaard van bartending toptalent!

Voor de juryleden was de keuze aartsmoeilijk. “Alle finalisten hebben het beste van zichzelf getoond, we hebben zeer mooie presentaties gezien vandaag. België is een broeihaard van bartending toptalent! Jammer dat er maar één winnaar kan zijn, maar Jurgen Nobels stak er net iets bovenuit. Ik wens hem alle geluk toe in Zuid-Afrika”, dixit Carl Van Droogenbroeck, winnaar 2013 en jurylid 2015.

 

 

Dat Jurgen Nobels na de prijsuitreiking een vat vol emotie was mag niet verbazen.

Ik ben trots dat ik mocht deelnemen aan deze fantastische wedstrijd, waarin ik heb het tegen de meest getalenteerde barmannen van België mocht opnemen en mijn creaties aan het Belgische publiek kon laten zien. Het is een eer om België te vertegenwoordigen op de internationale World Class finale, een unieke ervaring die de grenzen van de mixologie verlegt” , aldus een glunderende Jurgen Nobels.

 

Op naar Zuid-Afrika!