De Beste Hobbykok van Vlaanderen: Welke hobbykok ontpopt zich tot patissier?

maandag, 13 mei, 2013 - 13:04

Het trio krijgt nog één kans om het tot de halve finale te schoppen. Zoetebekken hebben alvast een stapje voor, want in de elfde aflevering draait alles rond patisserie. Gert De Mangeleer laat de groep kennismaken met Gentenaar Joost Arijs, die door GaultMillau werd uitgeroepen tot patissier van het jaar 2013. Een echte ambachtsman en volgens Gert ‘een krak in zijn vak’.


Voor de hobbykok wordt het in eerste instantie pure verwennerij. Ze mogen er proeven van de meest bijzondere pralines en gebakjes. Zo ook van het bekende operagebak, een echte klassieker in de wereld van de patisserie. De smaakpapillen van de hobbykoks kunnen maar beter goed getraind zijn, want daarna is het aan hen om het perfecte operagebakje na te maken. Geen eenvoudige opdracht, en al zeker niet omdat geen enkele hobbykok echt kaas heeft gegeten van patisserie.

Terug in het culinair atelier wacht de hobbykoks een nog grotere uitdaging: het bakken van de perfecte vanillesoufflé. Vervolgens buigen ze zich over een dessertbordje op basis van rood fruit, waarin drie verschillende texturen verwerkt moeten zitten. Maar voor de zes hobbykoks zich nog een laatste keer samen naar het culinair atelier begeven, hebben Gert en Sergio nog een verrassende mededeling te doen naar volgende week toe. Een extra opdoffer voor de twee hobbykoks die de Hobbykok-keuken aan het einde van de aflevering moeten verlaten…