De Bistronomie gids: de beste no-nonsense restaurants verzameld

De Bistronomie gids: de beste no-nonsense restaurants verzameld
vrijdag, 20 januari, 2017 - 11:54

Vorige zondag werd in Antwerpen de vijfde Bistronomie gids voorgesteld. Dit is een gids met de beste no-nonense restaurants. De nieuwe uitgave bundelt opnieuw een uitgebreide selectie bistro’s, brasseries en complexloze restaurants in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

De teksten werden geschreven door foodies Frank Cops (Be-Gusto), Sven Van Coillie (Belgian Taste Buds) en door Gido Van Imschoot (Europees Ambassadeur van de Champagne). Het blijft de ambitie om elk jaar naast de vaste waarden ook nieuwe ontdekkingen te introduceren. Een bijzonder warm welkom aan 40 coup de coeurs adressen in Parijs. Bistronomie komt geregeld in het nieuws. De eigenheid en essentie van Bistronomie is natuurlijk genietend lekker eten en dat ontging ook dit jaar de culinaire gidsen niet. Zowel Gault&Millau, Michelin en vele internationale lijsten volgen meer en meer het gegeven van topgastronomie in een no-nonsense kader. 

 

 

De website bistronomie.be werd recent ook volledig vernieuwd om online zoeken en reserveren nog eenvoudiger te maken. Initiatiefnemers Steve Engels en Johannes Denis stelden in het eerste jaar een gids samen met 75 Belgische zaken, nadien werd dit uitgebreid naar 85 en de selectie steeg jaarlijks. De nieuwe editie telt maar liefst 130 referenties en nog extra tips in Wallonië, Nederland en Parijs. Kwaliteit blijft een belangrijke peiler in de selectie van de restaurants. Horecazaken worden geselecteerd op basis van Bistronomie normen: lekkere, verfijnde keuken met eerlijke producten, in een eigentijds kader met correcte prijshantering

De gids wordt tweetalig uitgebracht en Bistronomie 2017 is verkrijgbaar via de website en in de winkel voor 9,95 euro.