De culinaire favorieten van onze Olympische atleten: Seppe Smits

De culinaire favorieten van onze Olympische atleten: Seppe Smits
woensdag, 5 februari, 2014 - 10:00

Wij zochten drie atleten op en stelden hen een aantal vragen. We presenteren u graag de favoriete gerechten van snowboarder Seppe Smits, freestyle skiester Katrien Aerts en kunstschaatser Jorik Hendrickx.

Vandaag Seppe Smits.

1. Krijg je een aangepast voedingsschema? Zo ja, wat staat er allemaal “op het menu”?

Een voedingsschema heb ik niet echt. In het algemeen let ik wel een beetje op wat goed en niet goed is, hoe ik gevarieerd kan eten, etc.  Ik probeer dit zelf zo goed mogelijk toe te passen om aan mijn dagelijkse behoeften te komen.

2. Wat eet je net voor een wedstrijd?

Iedere dag van mijn leven begint met een stevige fruitsla om zo al veel energie op te slaan voor de dag. Meestal zit ik hiermee al redelijk vol. Om wat extra energie te hebben, eet ik soms dan nog een broodje of iets met eieren. Het is meestal een ingeving of goesting van het moment.

Zelf eens proberen? Voeg wat extra pure chocolade toe aan dit recept: Fruitsalade met kokosmelk, zaden en bessen

3. Met welk gerecht vier je een belangrijke overwinning bv. een medaille op het WK?

Een standaard gerecht heb ik niet, maar als ik zou mogen kiezen, zou het toch een goeie steak met pepersaus zijn! Saignant gebakken, alsjeblieft!

Zelf eens proberen: biefstuk met pepersaus

4. Waar durf je wel al eens aan zondigen tijdens het seizoen?

Ik ben niet echt een snoeper, dus veel zondigen doe ik niet.

5. Wat eet je zoal tijdens de Olympische Spelen?

Ik denk niet echt dat ik een aangepast schema van voeding zal hebben tijdens de Spelen. Ik ga zeker en vast nog steeds mijn dagelijkse fruitsla naar binnen spelen. Daarna zie ik wel wat er voor de rest te eten valt.

6. Je zit veel in het buitenland. Welk gerecht mis je het meeste?

Haha, het klinkt misschien wat cliché, maar ik mis de Belgische frieten toch wel! Liefst met andalouse. 

7. Wat is jouw favoriete “Oma’s klassieker”?

Dat is voor mij de "bomma taart". Ik zou niet weten wat er allemaal in zit, maar in ieder geval veel room! Het is een taart dat mijn grootouders altijd maken voor een verjaardag bij iemand in de familie.

De snelle ronde

1. Gezouten of gezoete popcorn?

Gezouten

2. Frieten met ketchup of mayonaise?

Mayonaise

3. Vol-au-vent of Stoofvlees?

Vol-au-vent

Maak zelf heerlijke vol-au-vent!

4. Witte, bruine of zwarte chocolade?

Zwarte

5. Smoutebollen of frangipanetaart?

Smoutebollen

Maak ook eens smoutebollen met dit recept

De favoriete recepten van Seppe verzameld!

Biefstuk met pepersaus

Fruitsalade met kokosmelk, zaden en bessen

Vol-au-vent