De halve finaleweek van MasterChef

vrijdag, 10 augustus, 2012 - 10:51

Ann Tuts, Lindsay De Bolle, Marc Coucke, Maarten Bosmans, Hilde De Baerdemaeker en Annelien Coorevits gaan maandag 13 en dinsdag 14 augustus 2012 de strijd tegen mekaar aan. Woensdag 15 en donderdag 16 augustus 2012 zijn het Jess Donckers, Greet Rouffaer, Dimitri Vantomme, Daisy Thys, Hilde Claes en Manou Kersting die in de MasterChef-kookpotten roeren.

Van deze twee groepen schoppen telkens slechts drie personalities het tot de finaleweek, waardoor we deze met zes starten op 20 augustus 2012. Er staat dus veel op het spel in de halve finale waardoor de koks koken op het scherpst van de snee zullen moeten koken, onder het wakend oog van topchefs Wout Bru en Kenny Bernaerts. “De selectieweken waren zwaar, maar dat is niets in vergelijking met wat er nu gaat komen”, zegt Wout. Ook Kenny waarschuwt de kandidaten: “Wie nu nog fouten maakt, gaat naar huis.”

Naast een aantal uitdagende proeven in de MasterChef-keuken, moeten de personalities in de halve finaleweek ook bewijzen wat ze buiten de muren van deze keuken waard zijn. Zo kookt er één groep voor 30 KVLV-vrouwen terwijl de andere de hongerige cast van ‘Familie’ moet spijzen. Bovendien trekken de halve finalisten in groepjes naar verschillende sterrenzaken in Vlaanderen waar ze moeten meedraaien tijdens de middagservice.

Wie slaagt erin de jury te overtuigen van hun kooktalent en wie wordt onverbiddelijk definitief de MasterChef-keuken uit gestuurd?