De jonge MasterChefs zijn creatief met vlees

dinsdag, 20 maart, 2012 - 11:10

Op een zucht van de finale van ‘Junior MasterChef’ is het voor Siebe, Hester, Margot, Lina, Mathias en Matthieu de laatste kans om punten te verdienen. In aflevering 9, op woensdag 14 maart 2012, wacht een rodeostier hen op in de Junior MasterChef-keuken, al zien de kids niet meteen het verband met koken…
Maar dat wordt al snel duidelijk wanneer op het podium een beenhouwerij van achter het gordijn te voorschijn komt. Alles in deze aflevering staat namelijk in het teken van vlees. Dit nieuwtje wordt door de jonge chefs met gejuich onthaald. Maar voor Hester is koken met vlees wat minder evident: “Ik heb één keer al een biefstuk gebakken, maar voor de rest heb ik nog nooit iets met vlees gedaan.”
Voor de eerste opdracht mag één chef in de beenhouwerij een hoofdingrediënt kiezen. Maar voor wie dat voordeel is weggelegd, bepaalt een ritje op de rodeostier. Wout kan zich natuurlijk niet inhouden om het goede voorbeeld te geven. Na een staaltje van evenwichtskunsten, ligt het lot van vijf jonge chefs in de handen van één kok, die een wel heel eigenzinnige keuze maakt.
Voor de tweede kookproef hebben Wout en Fatima niemand minder dan culinair recensent Willem Asaert uitgenodigd. Willem, onder meer bekend als jurylid in ‘Mijn Restaurant’, legt de lat extra hoog voor de jonge koks. Ze moeten een creatieve vleesbereiding maken: niet één bord, maar wel drie borden. Het is de eerste keer dat de jonge talenten drie dezelfde borden moeten maken en dat brengt meteen de nodige stress met zich mee. Deze proef wordt ongetwijfeld een goede voorbereiding voor de grote finale van volgende week, op woensdag 21 maart 2012.