De Keuken van Sofie: Bartel Van Riet ruilt zijn tuin in voor het aanrecht

donderdag, 14 januari, 2016 - 15:37

We starten onze kookweek met een nostalgie gerecht: witloofsoep met hespenworst en cêpes.

Bartel vertelt over z’n scoutsjaren en “het grote familiespel” bij zijn thuis: de afwas doen met zijn broer en zus. ;-)

Dinsdag hoor ik dat Bartel geen warm fruit lust. Ik haal alles uit de kast om hem van het tegendeel te overtuigen en samen bereiden we eendenborst met een warme vinaigrette van mango en ananas. Bartel gaat vlijtig aan de slag en hoe langer we koken, hoe benieuwder hij is naar het resultaat.

Woensdag krijgt Bartel het water in de mond als hij hoort dat we de Italiaanse keuken opzoeken. We maken samen een bistecca klaar met verse rodebietenpasta. Dat resulteert in een veelzeggende high five wanneer we aan tafel zitten.

 

 

 

Donderdagavond leggen we ons toe op verse foccacia broodjes. Terwijl ik hem letterlijk laat kennismaken met de kneepjes van het broodbakken, vertelt Bartel over zijn droom om ooit een jaar naar Alaska of Canada te trekken.

Vrijdag betekent voor Bartel restjesdag, dus sluiten we onze week af met een eenvoudige, maar overheerlijke pasta pizza.

 

Veel kijk-en kookplezier!

X Sofie

 

Op maandag 18/01: witloofsoep met hespenworst en cêpes
Op dinsdag 19/01: zoete aardappel met eendenborst en warme mango-ananasvinaigrette
Op woensdag 20/01: bistecca op z'n Italiaans
Op donderdag 21/01: focaccia met mosterd-dragonolie en bresaola
Op vrijdag 22/01: pasta pizza en studentenhaver