De Keuken van Sofie: Belgium’s Got Talent invasie in mijn keuken!

vrijdag, 20 februari, 2015 - 11:38

Koen Wauters komt als eerste langs en hij wil niets liever dan de hutsepot van zijn mama leren klaarmaken. Terwijl de ribbekes net zoals vroeger in de snelkookpan garen, maken we een stoofpot vol verse groenten. Alleen tegen de spruitjes zegt Koen beleefd ‘dankjewel, maar toch liever niet’ ;-)

Na Koen schuift Rob Vanoudenhoven naast me achter het fornuis. Hij is de pechvogel van de week, want op dinsdag maak ik altijd een gerecht met een ingrediënt dat de gast niet zo graag eet… Rob heeft van jongs af aan een aversie voor kaas. Als ik hem vertel dat we een pizza met drie kazen gaan maken, gaat hij er bijna vandoor ;-) Om te zien of ik hem heb kunnen omtoveren tot een kaasliefhebber, zal je moeten kijken naar de uitzending! 

Als derde gast is het de beurt aan Niels Destadsbader, kersvers jurylid in ‘Belgium’s Got Talent’. We maken zijn lievelingsgerecht: preirolletjes in hesp met kaassaus en puree. Dat zorgt meteen voor een brede glimlach op z’n gezicht. 

Op donderdag ga ik ‘op reis’ met Ray Cokes. We maken een Belgische klassieker: garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en citroen.

Ray ontdekte dit gerecht 30 jaar geleden, toen hij voor de eerste keer naar België kwam, en is sindsdien grote fan. Het resultaat brengt Ray in de culinaire zevende hemel. 

We sluiten onze ‘Belgium’s Got Talent’ week af met Michael Lanzo, de winnaar van de vorige editie. Samen maken we een mokka semifreddo. Hij begint er zowaar spontaan van te zingen. ;-)

 

Kortom, veel talent in de keuken deze week.

 

Hoe het met hun kookkunsten zit, ontdek je op antenne!

 

X Sofie