De Keuken van Sofie & Dino!

vrijdag, 28 december, 2012 - 13:35

WEEKMENU

 Maandag 31 december 2012
* Risotto met radicchio en gefrituurde calamares *
Dino mag in Junior MasterChef dan wel bewezen hebben dat hij al heel wat kan in de keuken, toch kan hij ook vandaag nog flink wat bijleren, want dit gerechtje met radicchio -ofwel roodlof- heeft hij nog nooit gemaakt.

 Dinsdag 1 januari 2013
* Blinde vinken met wortelen en puree *
Op Nieuwjaarsdag krijgt Dino niet alleen 3 kussen van Sofie. Ook vraagt ze achter zijn goede voornemens voor 2013: “Een goede maaltijd maken. Maar ook de vuilzakken meer buitenzetten.” Sofie doet een flinke scheut bier bij de blinde vinken, maar de ouders van de 13-jarige Dino moeten zich geen zorgen maken: de alcohol zal bijna volledig verdampen.

Woensdag 2 januari 2013
* Fantasie van Doyennépeer met crème van mascarpone en crumble van amandelen *
Dit gerechtje heeft Dino zelf gekozen. Hij opteert voor Doyennépeer want deze winterpeer is zoet en sappig. Helemaal naar de zin dus van de zoetebek.

 Donderdag 3 januari 2013
* Broccoli met scampi en wilde rijst *
Het is het perfecte seizoen voor broccoli. En omdat Sofie en Dino vandaag voor op en top gezond gaan, kiezen ze ervoor de broccoli te stomen. Zo blijven niet alleen alle voedingsstoffen bewaard, maar ook de smaak en vorm van de groente.

Vrijdag 4 januari 21013
* Nem van kip met pikante saus *
Naar goede traditie, zoekt Sofie haar inspiratie op vrijdag buiten de landsgrenzen. Samen met souschef Dino gaat ze de Aziatische toer op.

Voor wie thuis zelf aan de slag wil, zijn alle recepten na de uitzending terug te vinden op vtmkoken.be