De Keuken van Sofie: een week lang koken met zingende souschef Koen Crucke

vrijdag, 11 maart, 2016 - 11:32

Maandagavond duiken we zijn jeugdjaren in. Koen is een fiere Gentenaar dus zijn ogen beginnen te fonkelen wanneer hij hoort dat we Gentse stoverij met frietjes klaarmaken. ‘Gentse Stoverij’ is een lied uit Koens repertoire, wat meteen een muzikaal recept oplevert.

Dinsdag staat er “uuflakke” oftewel kopvlees op het menu. Dat at zijn vader enorm graag, maar Koen is allesbehalve fan. Ik overtuig hem van het tegendeel door kopvlees toe te voegen aan een heerlijke maaltijdsalade.

 

 

De volgende dag bereiden we zijn lievelingsgerecht: botermalse varkenswangetjes met een mosterdsausje, gestoofde prei en kroketjes. We klinken op het resultaat met een fris rozemarijn en pompelmoes drankje.

Donderdag zoeken we de Oosterse keuken op met chop choy van krokante groentjes en gamba’s. Wanneer we aan tafel zitten, wanen we ons even op vakantie.

Afsluiten doen we met charmante petit fours met marsepein en chocolade. Tijdens het proeven komt Koen handen te kort. Say no more! ;-)

 

Veel kijk- en kookplezier!

X Sofie

 

  • Maandag: Gentse stoverij met frietjes
  • Dinsdag: Groene salade met kopvlees
  • Woensdag: Varkenswangetjes met mosterd en gestoofde prei
  • Donderdag: Chop choy met gamba’s
  • Vrijdag : Petit fours & virgin mojito