De Keuken van Sofie: gepeperde gerechten voor een ongezouten Geert Hoste

donderdag, 8 oktober, 2015 - 11:51

Op maandagavond duiken we meteen in Geerts jeugdjaren. Hij zat als kind op internaat, dus de lekkere gerechten waren de ‘weekendgerechten’ thuis. Zijn topfavoriet? Varkensgebraad met erwtjes, wortelen en kroketten. Wanneer Geert met veel smaak van zijn jeugdjaren proeft is een grap niet veraf…

Dinsdag klinkt hij minder enthousiast, want dan maken we een gerecht met ingrediënten die hij eigenlijk niet lust. Lang moet hij daar niet over nadenken, want hij heeft een bloedhekel aan witte peper. Daarom maken we een Gentse waterzooi mét natuurlijk witte peper. Wanneer het resultaat op tafel verschijnt hou ik m’n vingers gekruist, want wanneer je Geert Hoste in huis hebt weet je dat je zijn ongezouten mening er altijd gratis bij krijgt! ;-)

 

 

 

Op woensdag maak ik het goed met zijn lievelingsgerecht: hutsepot. Hij heeft dit éénpansgerecht al overal gegeten en is bijzonder benieuwd naar mijn eigen versie met lamsvlees en pittige chorizoworstjes.

Tijdens onze vierde kookavond reizen we naar Italië, Geerts favoriete vakantieland. We bereiden griet ‘al forno’ met tomaat en penne. Wanneer die geserveerd wordt, heeft Geert maar één woord: waw!

 

 

 

Tot slot zetten we het ‘Goed Weekend’ feestelijk in met enkele lekkere hapjes. We beginnen met een bruschetta met gemarineerde tomaat, mozarella en basilicum. Daaarna volgt carpaccio van Sint-Jakobsbruchten. Geert vindt het fantastisch en de inspiratie borrelt op wanneer we de schuimwijn openen…

 

 

Zeer veel kijk- en kookplezier!

X Sofie