De Keuken van Sofie: glutenvrij koken met Hilde De Baerdemaeker

woensdag, 30 december, 2015 - 13:57

Hilde eet sinds enkele jaren glutenvrij en samen tonen we hoe je de lekkerste glutenvrije gerechten klaarmaakt.

Hilde komt uit een familie van groentekwekers en is bijgevolg verzot op witlof en aardappelen. Samen bereiden we handgesneden frietjes met spiegelei, witloof, veldsla en zelfgemaakte mayonaise. Meer moet dat niet zijn op maandagavond.

 

Dinsdag staat er een vegetarische glutenvrije hamburger met ansjovistartaar op het menu. Het broodje vervangen we door gegrilde aubergines. Omdat Hilde op zoek is naar tips om haar kinderen groenten te laten eten, maken we als extraatje groentenfrietjes met rodebiettartaar. Ondertussen weet Hilde me te vertellen dat rode bietensap in fictiereeksen vaak als fake bloed gebruikt wordt…

In de winter houdt Hilde van oranje stoofpotjes, dus mijn keuze is snel gemaakt wanneer we op woensdag haar lievelingsgerecht klaarmaken. Samen bereiden we een groentenstoofpot met glutenvrije kalkoenballetjes. Tijdens het koken heeft Hilde het over de gewoontes des huizes De Baerdemaeker, waaronder het gemak van niet één maar twee vaatwasmachines…

 

 

 

Donderdagavond koken we Italiaans. Pizza is Hildes grootste gemis sinds ze glutenvrij eet. Ik presenteer haar een glutenvrije pizza met bloemkoolbodem. Wanneer ze proeft van het resultaat spreekt haar gelukzalige glimlach boekdelen. :-)

We sluiten de week af met haar grootste verslaving: chocolade. Samen bakken we glutenvrije chocoladetaartjes met mirabellen. We maken er een winterse grog bij en wanen ons meteen weer in de kerstsfeer!

 

Veel kijk-en kookplezier!

 

X Sofie

 

Deze week op het menu: 

  • Op maandag 04/01: handgesneden frietjes met een spiegelei en witloof met veldsla en mayonaise
  • Op dinsdag 05/01: vegetarische glutenvrije hamburger en groentenfrietjes met tartaar van rode biet
  • Op woensdag 06/01: oranje groentestoofpot met glutenvrije kalkoenballetjes en veggie nuggets
  • Op donderdag 07/01: glutenvrije pizza met bloemkoolbodem
  • Op vrijdag 08/01: chocoladetaartjes met mirabellen