De Keuken van Sofie: heerlijk kokerellen met acteur Nico Sturm

zaterdag, 26 maart, 2016 - 12:32

Van kleins af aan houdt Nico van zoetigheden. Vooral de zelfgemaakte appelbeignets van zijn grootmoeder waren altijd een voltreffer. We beginnen onze week daarom met beignets, zodat Nico het recept op z’n beurt aan zijn drie kinderen kan doorgeven.

Nico houdt écht niet van rode biet, maar wil het kost wat kost leren eten omdat hij weet dat het hyper gezond is. Met een kleurrijke combinatie van zeeduivel met bulgur en rode biet kan die missie moeilijk mislukken.

 

 

 

Wanneer ik op woensdagavond vraag naar zijn favoriete buitenlandse gerechten, denkt Nico vooral aan de Oosterse keuken. Hij is nog nooit in Azië geweest, maar met ons Thais soepje met kokos en Venusschelpen is Thailand plots heel dichtbij.

We blijven in vakantiestemming, want donderdag maken we tapas klaar: goudbruine kabeljauwkroketjes met dragondip. Enkel wanneer hij de bijbehorende cocktail aan het shaken is, loopt het even mis…;-)

We sluiten de week af met een cheesecake met speculaasbodem, vijgen, blauwe bessen en passievrucht. Wanneer we de taart aansnijden, is Nico duidelijk: “dit is een beetje hemel op aarde”.

 

Veel kijk-en kookplezier!

 

X Sofie

 

Maandag: Appelbeignets

Dinsdag: Zeeduivel met rode biet en bulgur

Woensdag: Thaise soep met venusschelpen

Donderdag: Kabeljauwkroketten met dragondip

Vrijdag: Cheesecake met vijgen, blauwe bessen en passievrucht