De Keuken van Sofie: kokkerellen met zangeres en dierenvriend Els Pynoo

vrijdag, 16 mei, 2014 - 10:00

De twee goedlachse madammen zetten de week op maandag 19 mei in met het gerecht dat Els met haar kindertijd associeert: karnemelkpuree met een eitje. Sofie zou zichzelf niet zijn als ze er niet nog wat extra ingrediënten aan toevoegde. In dit geval gaat ze voor pecorino, een Italiaanse schapenkaas, en garnalen als extraatjes. 

De Keuken van Sofie, van maandag 19 tem vrijdag 23 mei 2014 bij VTM.  De Keuken van Sofie, van maandag 19 tem vrijdag 23 mei 2014 bij VTM.

Els woont en leeft met haar man tussen de beesten op een boerderij. Tijdens het koken door onthult ze dat ze niet alleen voor haar man, maar jarenlang ook speciaal voor haar varken heeft gekookt. Als ‘boerin’ en grote dierenvriend eet ze zo weinig mogelijk vlees. Op zoek gaan naar vervangers is niet altijd even makkelijk. Paling is geen optie, omdat de vis haar naar eigen zeggen een vies gevoel geeft in de mond. Op dinsdag 20 mei bereidt Sofie toch een gebakken paling met peterselie, look en tomaat.

Haar lievelingsgerecht ontdekte Els toen ze wat restjes uit de koelkast verzamelde voor een gerecht zonder vlees: een overheerlijke pasta met asperges en truffel. Het gebricoleerde gerecht werd als snel dé topper op haar persoonlijke menu en dus staat hij ook op de menu in De Keuken van Sofie op woensdag 21 mei. 

De Keuken van Sofie, van maandag 19 tem vrijdag 23 mei 2014 bij VTM.  De Keuken van Sofie, van maandag 19 tem vrijdag 23 mei 2014 bij VTM.

Op donderdag 22 mei neemt Sofie Els mee op culinaire reis naar Colombië.Op een buitenlandse trip met ‘Vive la Fête’ raakte Els daar verzeild in een Mexicaans restaurant waar ze de beste kip ooit at: kip en avocado Colombian style, geserveerd met avocado en een speciale tomatensaus. Terwijl ze samen de Colombiaanse sfeer opwekken, proberen Sofie en Els het hemelse gerecht na te maken. 

Op de lagere school kocht Els tijdens de speeltijd elke dag een boule de Berlin voor zeven frank. Van die zoete gewoonte is ze ondertussen verlost, maar Els is nog steeds gek op Berlijnse bollen. Op vrijdag 23 mei zal er een nostalgische wereld van zoetigheid opengaan voor haar, want Sofie leert haar de lekkernij zelf te maken.   

DE KEUKEN VAN SOFIE, EEN HELE WEEK LANG: 

Op maandag 19/05: Op grootmoeders wijze - Karnemelkpuree met garnalen, pecorino en een hoeve-ei.

Op dinsdag 20/05: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Paling met peterselie, look en tomaat.

Op woensdag 21/05: Lievelingsgerecht - Pasta met asperges en truffel.

Op donderdag 22/05: Op reis - Kip en avocado Colombian style.

Op vrijdag 23/05: Zoete zonde - Berlijnse bol (boule de Berlin).

DE KEUKEN VAN SOFIE

Elke weekdag om 18.05 bij VTM