De Keuken van Sofie: Leen Demaré kookt mee

zondag, 1 maart, 2015 - 13:51

Op maandag maken we een gerecht klaar uit de keuken van haar ‘mémé’. Het was een echte boerin die zelf haar groenten kweekte en elke dag achter haar grote potten in de keuken aan het koken was. Kalfsblanket was één van haar klassiekers. Hoog tijd om dit nog eens klaar te maken! 

Dinsdag is Leen iets minder enthousiast, want we gaan aan de slag met paling en prei, ingrediënten waar ze liever nee dan ja tegen zegt. Maar we kiezen voor een combinatie met capellini en shitaki paddenstoelen. Op antenne ontdek je wat ze ervan vindt.

Woensdag is een topdag voor Leen, want we maken haar lievelingsgerecht: Lamszadel met groentjes. En op donderdagavond schijnt de zon altijd in ‘De Keuken van Sofie’, want maak ik samen met m’n gast buitenlands gerecht klaar. Leen is verliefd op de Franse vissoep of Bouillabaisse, dus ik toon haar hoe ze vanaf nu dit recept ook zelf kan maken en zo de Franse sfeer en zon in huis kan halen.

We sluiten onze week af met een versgeklopte sabayon. Leen heeft dit dessert nog nooit tot een goed einde gebracht, dus met het nodige vakmanschap toon ik haar hoe je een prachtig eindresultaat krijgt. Voor Leen opent zich een nieuwe  wereld der verleidelijke zoete zonde…

Heel veel kijkplezier!

 

X Sofie