De Keuken van Sofie: politica Zuhal Demir kiest voor handige meeneemgerechten

woensdag, 18 mei, 2016 - 22:00

Op maandag dompelt Zuhal me onder in haar Turks-Koerdische jeugd. Ze komt uit een nest met vijf kinderen, zelf is ze de middelste. Haar moeder is een rasechte keukenprinses en we beginnen met een van haar specialiteiten: Turkse gevulde aubergines.

 

 

 

Dinsdag maak ik normaal gezien iets klaar met ingrediënten die mijn gast niet lust. Maar Zuhal lust werkelijk alles, dus gooi ik het over een andere boeg. Ik trakteer haar op een “on the go” ontbijt met havermout en een lunch met varkensvlees en véél groenten. Puur zomers genieten in een potje! Ondertussen kom ik te weten hoe zo’n dag in het parlement eraan toe gaat.

Woensdagavond maken we een salade met gefrituurde scampi’s, avocado en asperges, drie lievelingsingrediënten van Zuhal. Een ideaal lunchgerecht na een jogsessie op de beats van Zuhals favoriete artiesten Beyoncé en Rihanna. ;-) Donderdag vullen we onze weckpotten met een pomodore soep met pasta en veel groenten.

 

 

 

Zuhal is verzot op de Italiaanse keuken, want ze groeide op tussen de Italiaanse gemeenschap in de Genkse cité. Apérol Spritz daarentegen leerde ze kennen via haar collega Siegfried Bracke.

We sluiten af met zoetigheid: een koude sabayonsorbet met mango en aardbeien. Zuhal is een echte zoetekauw. Dat heeft met haar roots te maken, want in het Turks bestaat er zelfs een gezegde “laat me zoet eten, dan kunnen we zoet babbelen”. Blij om te horen dat Zuhal zoetgevooisd het weekend tegemoet gaat!

 

 

Heel veel kijk- en kookplezier!

X Sofie

 

 

  • Maandag: Turkse gevulde aubergines met bulgur
  • Dinsdag: ontbijt en lunch voor onderweg met een ananasdrankje
  • Woensdag: Salade met gefrituurde scampi's, avocado en asperges
  • Donderdag: groenten pasta pomodore soep en Aperol spritz
  • Vrijdag: koude sabayon sorbet met mango en aardbeien