De Keuken van Sofie: rappen en koken met Slongs Dievanongs

donderdag, 29 januari, 2015 - 16:43

En deze week leert Slongs niet alleen koken, ze wil zelf ook graag iets meegeven aan Sofie en dat in haar typische, eigen stijl. Slongs: “MC Pastinaak in the place to be, lekker kokkerellen in De Keuken van Sofie. Pekes hebben attitude, zwezerikken in the mood. Maakt ni uit wat dat ze mokt, al dien boef die was daar top!"

Maar voor de dames aan de slag gaan met ‘pekes’ en zwezeriken, neemt Sofie haar rappende gaste eerst mee naar de keuken van haar grootmoeder. Op maandag 2 februari vertelt Slongs hoe haar ‘bonneke’ altijd de lekkerste gerechten voor haar maakte. Vooral aan haar gevulde pannenkoeken heeft Slongs geweldige herinneringen. Ook Sofie is meteen enthousiast en maakt pannenkoeken met een vulling van kippengehakt, bruingebakken champignons en een smeuïge kaassaus

 

De nieuwe souschef heeft absoluut niets met orgaanvlees. De geur, de smaak en de textuur zijn voor haar meestal een reden om de keuken te verlaten. Sofie heeft echter geen medelijden en maakt op dinsdag 3 februari kalfszwezeriken die ze krokant aanbakt en serveert met een puree van pastinaak en gebakken spinazie. Slongs wordt op slag weer blij wanneer ze proeft van de saus die Sofie bereidt met een lekkere rum. Maar of dat voldoende is voor Slongs om ook de kalfszwezeriken lekker te vinden, dat valt nog maar af te wachten. 

Op woensdag 4 februari is het feest voor hiphopfenomeen Slongs Dievanongs. Ze is naar eigen zeggen een geboren ‘soepboer’ en laat dat nu net hetgene zijn wat ze vandaag samen met Sofie klaarmaakt. Ze kan op elk moment van de dag soep eten. Het gebeurt zelfs regelmatig dat ze een bord eet als ontbijt. In deze periode van het jaar kiezen de dames voor een stevige, winterse erwtensoep. In plaats van het traditionele spek voegt ze frisse avocadostukjes toe en werkt ze af met zure room. Wanneer het dampend bord op tafel verschijnt,  begint Charissa spontaan te rappen van plezier.  

 

 

Op donderdag 5 februari neemt Sofie haar kookgaste mee op culinaire uitstap naar Marokko. Hiphopster Slongs krijgt immers het water in de mond als ze nog maar denkt aan de Marokkaanse keuken, die ze “fabulicious” vindt. Sofie kiest voor bastilla’s, dat zijn gevouwen driehoekjes van brickdeeg die ze vult met geitenkaas, amandel en pruimen. Terwijl ze worden goudgebakken in de oven, maakt ze er ook een jasmijnthee bij met geroosterde amandelschilfers, honing en kardemon.

Vrijdag 6 februari is alweer de laatste dag dat Sofie hiphoptalent Slongs Dievanongs in haar keuken op bezoek heeft. Sofie wil het afscheid met een zoete zonde eindigen en maakt een bananenbrood, dat zo genoemd wordt omwille van de vorm maar eigenlijk een lekkere cake is met heerlijke stukjes banaan en chocolade. Terwijl de cake in de oven zit, maakt de energieke rapster een van de meest populaire cocktails ter wereld: een Cuba Libre

 

DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM: 

Op maandag 02/02: Op Grootmoeders wijze - Gevulde pannenkoeken met kippengehakt.

Op dinsdag 03/02: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Krokante kalfszwezerik met pastinaak en Havanasaus.

Op woensdag 04/02: Lievelingsgerecht - Erwtensoep met avocado en croutons.

Op donderdag 05/02: Op reis - Bastilla met geitenkaas, amandel en pruimen.

Op vrijdag 06/02: Zoete zonde - Bananenbrood met chocolade.