De Keuken van Sofie: smikken en smakken met Maaike Cafmeyer

zaterdag, 20 september, 2014 - 10:38

Op maandag 22 september doken ze naar goede gewoonte in Maaikes jeugdjaren en de keuken van haar grootmoeder, die naar eigen zeggen hemels lekker was. Het is jaren geleden dat Maaike nog eens echte papsaus met karnemelk at. Sofie rolt de mouwen op en maakt deze ietwat vergeten specialiteit voor haar nieuwe gaste.

Op dinsdag 23 september mag Maaike voor het eerst meespelen in een ‘culinaire thriller’. Sofie maakt een pasta pappardelle met een dille- en dragonsaus en laat dat nu net twee ingrediënten zijn die Maaike absoluut niet lust. Zou de immer goedgezinde Maaike haar glimlach ook bewaren na het proeven van dit gerecht met dragon en dille?

De Keuken van Sofie, van maandag 22 tem vrijdag 26 september 2014 om<br />
18.05 bij VTM. De Keuken van Sofie, van maandag 22 tem vrijdag 26 september 2014 om<br />
18.05 bij VTM.

Sofies gaste is wél gek op lamsvlees en stoofpotjes. Daarom maakt Sofie op woensdag 24 september voor haar een stoofpotje van lam met groenten en rode wijn. Terwijl de pot op het vuur staat te pruttelen, toont Sofie hoe ze een knapperige aardappelrösti maakt. Met duizenden kijkers als getuigen belooft Maaike plechtig dat ze dit recept ook eens voor haar kinderen zal maken.

Met Maaike in de buurt wordt het nooit saai. Op donderdag 25 september vertelt ze Sofie honderduit over haar memorabele reizen in een “gammel 2-pk’tje”, die verdacht veel weg hadden van hippietrips. Sofie maakt een linzentaartje dat Maaike ooit at tijdens een van de vakanties met haar ouders in Frankrijk, met smeuïge Franse Moelleux de Revard-kaas en knapperige spekjes.

Net als vele andere gasten die de revue al passeerden, is ook Maaike geen zoetebek. Sofie weet gelukkig als geen ander een special touch te geven aan de zoete zondes. Op vrijdag 26 september Maakt ze verse fruittaart die ze serveert met gebrande meringue met tijm. Eén ding is zeker: Maaike zal afscheid nemen van haar nieuwe kookvriendin Sofie met véél spijt dat het voorbij is.

De Keuken van Sofie, van maandag 22 tem vrijdag 26 september 2014 om<br />
18.05 bij VTM. De Keuken van Sofie, van maandag 22 tem vrijdag 26 september 2014 om<br />
18.05 bij VTM.

DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM: 

Op maandag 22/09: Op Grootmoeders wijze - Gepocheerd eitje met puree, garnalen en papsaus.

Op dinsdag 23/09: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Pappardelle met gerookte zalm, prei, dragon en dillesaus.

Op woensdag 24/09: Lievelingsgerecht - Stoofpotje van lam met rösti van aardappel.

Op donderdag 25/09: Op reis - Linzentaartje met Franse kaas en spekjes.

Op vrijdag 26/09: Zoete zonde - Fruittaartjes met gebrande meringue.