De kiwibes is terug, én in dubbele oplage!

vrijdag, 7 september, 2012 - 13:46

Goed nieuws voor de fans, want de nieuwe kiwibes oogst is dit jaar in omvang verdubbeld in vergelijking met 2011. Vanaf maandag zullen de kiwibessen in de winkel liggen, en door de grote oogst zullen ze nu dus ook in meer winkels te vinden zijn.

Als fruitsnack speelt de kiwibes ook in op de groeiende vraag naar hapklaar en gemakkelijk eetbaar fruit als gezond tussendoortje. Deze trend wordt bevestigd in een recent onderzoek in opdracht van Veiling Hoogstraten naar de fruitconsumptie van de Belg. Wat opviel in die resultaten was dat de Belg zich ervan bewust is dat hij te weinig fruit eet, en vooral op zoek is naar hapklare gezonde snacks.

Veiling Hoogstraten heeft hier dan ook handig op ingespeeld met een nieuwe verpakking voor de kiwibes: een makkelijke shaker. Deze kan je eenvoudig meenemen naar school of werk en beschermt de kiwibessen tegen blutsen. Op de shaker zal ook een infosticker terug te vinden zijn (wist je bijvoorbeeld dat er erg veel vitamine C in de kiwibes zit) mét een QR-code die je rechtstreeks laat kennismaken met de teler.

Ter gelegenheid van het nieuwe seizoen van de kiwibes kwam Vlaams minister president Kris Peeters de eerste exemplaren voorproeven, én maakte sterrenchef Viki Geunes van restaurant ’t Zilte enkele fantastische hapjes met kiwibes. Een fotoverslag vind je hier.