De laatste week De Keuken van Sofie met minister Joke Schauvliege!

dinsdag, 19 mei, 2015 - 14:06

Meteen duiken we in de jeugd van Joke die ze doorbracht in Evergem. Samen bakken we een kruidencake die gelinkt is aan haar jeugd en aan de dag van het park. In het beslag mengen we namelijk kruiden die je in de wilde natuur kan vinden: daslook, citroenmelisse en lievevrouwbedstro. Het klinkt allemaal een beetje vreemd, maar het is eigenlijk poepsimpel en verrassend lekker. ;-) 

 

 

Dinsdag vertelt Joke me dat ze niets heeft met zware kaassauzen. Ik druk toch door en we maken een gepofte aardappel met fetasaus. Als de aardappel uit de oven komt, werken we het gerecht af met hondsdraf en netelbloemetjes, vers uit het park. 

Woensdagavond kiezen we voor een pastasalade met pesto van brandnetels. Het eindresultaat is een lekkere pasta die je warm of koud kan eten én die perfect in de picknickmand past op een mooie lentedag. 

Na vier dagen neem ik Joke mee naar Frankrijk waar ze ooit een geweldige ratatouille met een fijn stukje vlees at. Het wordt een aflevering vol met gezonde, lekkere én makkelijk te bereiden gerechtjes.

Vrijdag sluiten we onze kookweek naar goede gewoonte af met een zoete knaller. We kiezen voor een zeer eenvoudig te bereiden tiramisu met verse rabarber en Belgische aardbeien. Het resultaat ziet er niet alleen geweldig uit, maar is ook vuurwerk van smaken.

 

Heel veel kijk-, kook- en parkplezier!

X Sofie

 

DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM:

Op maandag 25/05: Op Grootmoeders wijze - Kruidencake van oma.

Op dinsdag 26/05: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Gepofte aardappel met fetasaus, radijs en beenham.

Op woensdag 27/05: Lievelingsgerecht - Picknick pasta.

Op donderdag 28/05: Op reis - Ratatouille met salade van het park.

Op vrijdag 29/05: Zoete zonde - Tiramisu met rabarber en aardbeien.