De mosseltips van Sergio Herman

kandidaten van De beste hobbykok van Vlaanderen
dinsdag, 12 maart, 2013 - 20:30

Eerste mosselbereiding: mosselen koken

  • Doe ui en selder in een pan (je hoeft deze niet eerst aan te stoven)
  • Leg hierop de mosselen en kruid royaal met peper (geen zout want mosselen bevatten van nature al voldoende zout)
  • Voeg enkele takjes tijm, een teentje knoflook, een goede scheut witte wijn en een klein beetje water toe
  • Zet de pan met het deksel op het vuur
  • Laat de mosselen even koken, schud op en zet ze terug op het vuur
  • Haal de mosselen van het vuur en voeg een klontje gezouten boter toe
  • Zet het deksel terug op de pan en laat onder gesloten deksel de boter over de mosselen smelten

Tweede mosselbereiding: mosselen stoven

  • Verhit een scheutje olie in een pan en voeg de mosselen toe
  • Breng op smaak met een takje tijm en rozemarijn, een teentje knoflook en peper
  • Blus af met witte wijn en zet het deksel op de pan
  • Laat even stoven
  • Voeg een klontje gezouten boter toe, samen met wat limoensap, tomaatjes en verse koriander
  • De mosselen zijn klaar om te serveren