De multifunctionele muffinvorm

Muffinvorm
dinsdag, 13 september, 2011 - 17:12

Zo kan je er bijvoorbeeld deegmandjes in maken, om op een feestelijk bord als garnituur te gebruiken: snij vierkantjes uit filodeeg dat je met boter bestreken heb, en schik ze in laagjes over mekaar in de muffinvorm. Zorg ervoor dat de randjes ook wat over de vorm plooien, en volg de instructies op de verpakking om te bakken. Serveer hierin lekkere dipsausjes.

Maak een aardappelgratin in plaats van in een ovenschotel in de muffinvorm voor individuele porties. Beboter de vormpjes wel goed, of gebruik een siliconenvorm. Eens klaar, plaats een breed bord over de vorm en draai voorzichtig om. Tik met een spatel op de vorm zodat de mini-gratins eruit komen. Verplaats op de borden met een paletmes.

Spiegeleitjes, of omelet kan je ook in de oven klaarmaken. Beboter de muffinvorm en maak een ‘bakje’ met ontbijtspek. Breek dan een eitje in elk bakje. Je kunt naar eigen smaak nog garnituren toevoegen als in brunoise gesneden tomaat, julienne van hesp, kruiden, enz. Voor een omelet roer je het eitje los met een vork. Bak dan een 5-tal minuten in een oven van 160°C. Verrassing gegarandeerd aan de ontbijttafel!