De Pretmeloen - Appel-kopje

maandag, 12 december, 2011 - 11:02

Kies grote rode appelen voor dit recept. Hol ze uit met een meloenschepje of een koffielepel. Bewaar de appelvulling in een pannetje. Hou voor de appel een rand van ongeveer een halve centimeter. Let op dat je de appel niet te diep uitholt, want dan kan zich een gaatje vormen aan de kroon en sijpelt je drankje straks uit het kopje. Verwarm je appelvulling op een zacht vuurtje en voeg er 200 ml appelsap aan toe. Als je hiervoor vers appelsap kan maken, des te meer smaak natuurlijk! Giet er 50 ml vlierbessensap bij en knijp 1 citroen uit boven je mengsel. Gooi 2 kaneelstokjes bij het sap en roer even. Het drankje moet niet koken, enkel opwarmen.

Giet vervolgens het mengsel door een zeef, in een kan. Zo kan je de appel-kopjes makkelijk vullen. De warme appeldrank kan je afwerken door er wat rozijnen aan toe te voegen.

Beslist een geslaagde opwarmer op koude dagen!