De pretmeloen - Balletjes op een stokje

maandag, 17 september, 2012 - 18:54

Ik heb dus even moeten nadenken alvorens te begrijpen dat ze liever het vlees en de tomaten apart at. In plaats van het gehakt in mijn bolognesesaus te verwerken, rol ik er balletjes van. In het gehakt strooi ik peper en zout. Bij gebrek aan paneermeel, verkruimel ik een paar cracottes om het vlees te binden. Als je wil kan er ook een rauw ei in vermengen.

Verder voeg ik een mespunt currypoeder toe en en wat gedroogde basilicum. Kneed alles goed door elkaar en rol kleine balletjes van je gehakt. Ik kook de balletjes in wat water en een half bouillonblokje. Ze komen boven drijven zodra ze gaar zijn. Daarna spies ik ze afwisselend met een kerstomaat op een saté-stokje. Net voor het opdienen, smelt ik een klontje boter in de pan, om de balletjes en de tomaten kort aan te bakken. Deze balletjes op een stokje smaken bij pasta, of je kan ze als aperitiefhapje aanbieden!