De Pretmeloen - De bonenkoning

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:12

In één ervan verstop ik een dikke witte boon (eventueel in een zilverpapiertje gewikkeld). Uiteraard moet deze schotel op... zo maakt iedereen evenveel kans op de boon. De persoon die de boon in haar portie vindt, mag een kroon dragen. Voor 1 dag wordt hij of zij de Bonenkoning(in) en mag beslissen wat er morgen op tafel komt!

Mijn ovenschotel heeft een bodem van ajuin, look, worteltjes, rode paprika en champignons, die ik stoof in wat boter. Leuk is dat je vrijwel alle groenten kan verwerken in een ovenschotel. Ik bak 500 g rundergehakt met wat zout en peper en leg dit over de groentebodem. De schotel werk ik af met een laag puree van gewone en zoete aardappel.

Na school zal ik met Emma en Stella een kroon maken... Wedden dat alle bordjes leeg zullen zijn vanavond?