De Pretmeloen - Feest-popcorn

dinsdag, 7 februari, 2012 - 11:06

Een kleurrijk en lekker alternatief voor de snoep-traktaties op school of bij je thuis, zijn ongetwijfeld de feest-popcorn-zakjes.

Wanneer alle mais tot popcorn ontpopt is, laat je de pan afkoelen.

Verwarm in een tweede pan 100 g boter, 120 g honing en 30 g esdoornsiroop. Laat alles smelten en even doorkoken. Verdeel deze zoete brij over 2 of 3 kommetjes en roer er telkens een paar druppels verschillende kleurstof door. 

Wanneer de popcorn afgekoeld is, kan je ook hier drie porties verdelen en de gekleurde stroop met de popcorn mengen. Laat de gekleurde popcorn uitharden op een stuk bakpapier. 

Om gepofte mais van een gekleurd jasje te voorzien, maak je eerst een anti-aanbakpan heet. Strooi er vervolgens een handvol popcorn-mais in en leg een deksel op de pan. Zo voorkom je dat de popcorn in je keuken ronddanst. Je hoeft geen zout of suiker toe te voegen.

Je kan de popcorn in puntzakjes aanbieden of verpak ze feestelijk in doorzichtige zakjes om op school uit te delen.