De Pretmeloen - Gepersonaliseerd aperitief

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:11

We vullen cirkeltjes van kant-en-klaar bladerdeeg met een koffielepel gemengd gehakt. Emma en Stella vinden het heerlijk om met hun vingers in het rauwe vlees de knijpen. Een tandenstoker prikt onze initialen in het deeg. Zo weten we straks onze gebakken creaties te herkennen! De meisjes kijken verrast wanneer het witte velletje bladerdeeg hun pasteitje omtovert tot een gezwollen aperitiefhapje.

De gepersonaliseerde worstenbroodjes verorberen we bij een "bokaaltje". Van een lege pot appelmoes of confituur, maken we een leuk aperitiefglas. De kinderen sieren hun bokaal met behulp van stickers, glasverf of raamstiften. Het drankje hou je fris met een paar stukjes diepgevroren fruit en kan je afwerken met een rietje of een zomerse parasol. Een prettige manier om, samen met je kinderen, het aperitiefmoment te beleven.