De Pretmeloen - Geraspte pannenkoek
Als basis gebruik ik een beslag van 200 g zelfrijzende bloem, een halve liter melk en 4 eieren. Je kan ook minder eieren gebruiken. Mijn ervaring is dat de pannenkoeken lichter worden met een extra eitje. Mix alle ingrediënten samen tot een gladde massa en laat het even rusten. Rasp 4 appelen en laat het vocht uitlekken in een kom. Meng de geraspte appelen door het beslag. Je kan er eventueel ook een handvol rozijnen aan toevoegen. Laat de rozijnen eerst een even wellen in het sap van je geraspte appel.
Smelt ongeveer 30 g boter in een pan. Schep er vervolgens een soeplepel van het beslag in. Bak de pannenkoekjes langs beide zijden. Naargelang de grootte van je pan, kan je 3 of meer kleine porties tegelijkertijd bakken.
De geraspte pannenkoek kan je opdienen met wat bloemsuiker. Ik overgiet mijn fruit graag met esdoornsiroop. Een lekker en gezond vieruurtje.