De Pretmeloen - Gezond onderweg

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:12

Zo'n rit is vermoeiend, voor iedereen. Het is dus belangrijk om voldoende autospelletjes te voorzien, maar net zo goed om veel water te drinken en suikerhoudende snacks te vermijden. Want van geraffineerde suiker, stijgt je suikerspiegel tijdelijk heel snel. Deze piek is echter van korte duur en wordt afgestraft met een onvermijdelijke energiedip. Geen goed idee achter het stuur.

Om niet te moeten toegeven aan vette friet of malse Franse broodjes aan het benzinestation, vul ik een paar plastieken voorraadpotten met gezonde snacks. Een mengeling rauwe groenten, stronkjes gestoomde broccoli, koude omelet en soep. Het vraagt een beetje voorbereiding, maar je reisgenoten zullen dankbaar hun honger stillen en alert blijven... op een lekkere manier!

Ik geef je het recept voor koude komkommersoep. Breng 3 komkommers, 1 ui, 2 teentjes look, 1 grote aardappel in 1,5 tot 2l water aan de kook. Voeg 2 bouillonblokjes toe. Wanneer alle ingrediënten zacht geworden zijn kan je ze mixen tot een gladde groene soep. Hou de soep nog heet en gooi er een kopje diepvrieserwtjes in voor een knapperig accent. Giet de soep daarna in een thermos. Je kan ze lauw of koud serveren.

Kleine hapjes kan je ook maken van een dikke omelet. Kluts 8 eieren met een handvol peterselie en wat peper en zout. Laat de omelet op een laag vuurtje garen, met eventueel een deksel op de pan. Na het afkoelen kan je vormpjes uitsteken of het in vierkante blokjes versnijden. Goeie reis!